Kuća Baranjskog kulena

29.05.2024.

Festival kulena i 2. nacionalno ocjenjivanje kulena!

U Kući Baranjskog kulena u Branjin Vrhu, 25. svibnja 2024. godine održan je Festival kulena i 2. nacionalno ocjenjivanje kulena. Organizatori ovog događaja su Turistička zajednica Baranje, Grad Beli Manastir, Udruga proizvođača kulena – Baranjski kulen i LAG Baranja.
Posjetitelji su uživali u sajamskom dijelu programa, koji je bio obogaćen glazbenim i gastronomskim doživljajem. Imali su priliku razgledati bogatu ponudu domaćih proizvoda izlagača iz istočno hrvatskih županija, ali i gostiju iz Istre, Mađarske i Srbije. Najatraktivniji dio Festivala svakako je bilo proglašenje pobjednika 2. nacionalnog ocjenjivanja kulena. Na ocjenjivanje je pristiglo 33 uzorka iz četiri kontinentalne županije i svi su bili izvrsne kakvoće te su ocijenjeni srebrom i zlatom.
Čestitamo šampionu 2. nacionalnog ocjenjivanja kulena – obrtu u poljoprivredi Euro-Farm iz Koritne, te vicešampionu PP BZ Babogredski feniks iz Babine Grede!
Nakon dodjele nagrada, posjetitelji su imali priliku kušati uzorke natjecateljskih kulena, što je dodatno obogatilo cjelokupni doživljaj.

14.05.2024.

Prvi Festival Kulena u Kući Baranjskog Kulena - 25. svibnja 2024.

Pridružite nam se na prvom Festivalu Kulena koji će se održati 25. svibnja 2024. u jedinstvenom ambijentu Kuće Baranjskog Kulena! Ova manifestacija obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kulena, domaćih delicija i autentične baranjske kulture.

Očekuje vas degustacija i prodaja domaćih proizvoda, kušanje i eno-gastro radionica te glazbeni program. Sudjelujte u zanimljivim radionicama i saznajte kako spojiti kulen i vino.

Poseban dio festivala bit će dodjela priznanja u sklopu 2. Nacionalnog ocjenjivanja kulena. Ovo natjecanje okuplja najbolje proizvođače kulena iz četiri županije, a stručni žiri će dodijeliti priznanja.  

27.03.2024.

Kobasica poljoprivrednog obrta Šarošković osvojila je zlato na 1. manifestaciji GastRo A

U subotu 27.04.2024. godine u Općini Andrijaševci održana je 1. manifestacija “Gast Ro A” – natjecateljski susret proizvođača kulena i kulenove seke. 
 
Nositelj ove manifestacije je Općina Andrijaševci, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, Agro-klastera d.o.o. i Turističke zajednice VSŽ te u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, Udrugom kuhara Vukovarsko-srijemske županije kao i Udrugom žena „Žena” Rokovci-Andrijaševci.
 
Na prvi GastRo A u Andrijaševcima na ocjenjivanje je stiglo ukupno 49 uzoraka, 24 uzorka kobasice i 25 uzoraka kulenove seke. 
 
Na manifestaciji je sudjelovao i naš proizvođač Poljoprivredni obrt Šarošković te osvojio titulu ZLATO u kategoriji  KOBASICA!

27.03.2024.

Šampioni iz kuće Baranjskog kulena

Od 15. do 17. ožujka 2024. u Sv. Petru u Šumi održan je X. međunarodni sajam kobasica „S KLOBASICOM U EU 2024.”
Na sajmu su sudjelovali i naši dobro poznati proizvođači koji djeluju u Kući Baranjskog kulena.
Poljoprivredni obrt Šarošković osvojio je titulu  ŠAMPION u kategoriji SLAVONSKA KOBASICA te ZLATO u kategoriji KULENOVA SEKA.
OPG-u Stojković Milorad osvojio je zlato u kategoriji SLAVONSKA KOBASICA, a  OPG Stanković Slobodan osvojio je zlato u kategoriji SLAVONSKA KOBASICA i kategoriji KULENOVA SEKA.
Gospođa Bojana Šarošković osvojila je 1. mjesto u ručnom nadjevanju kobasica na “SVJETSKOM PREVENSTVU U NADJEVANJU KLOBASICA NA BEKU”